Eerste hulp aan kinderen

Met het certificaat Eerste Hulp aan kinderen bent u voorbereid op Eerste Hulp handelingen bij kinderen. Oefen alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt voor EHBO aan baby’s en kinderen. Inclusief reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen. Het certificaat behorende bij deze cursus is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt nu ook binnen de Regeling Wet kinderopvang (wet IKK).

Zie meer info via het register EHBO certificaten

De EHaK cursus wordt gegeven op zaterdag 30 maart 2019 en dinsdagavond 2 april 2019. De kosten voor deze cursus bedragen € 75,-.

Wat leer je tijdens de cursus:

Je leert tijdens deze cursus een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij:

• Hartstilstand: Reanimatie en gebruik Automatische Externe Defibrillator (AED)
  • Bewusteloosheid, verslikking, verdrinking
  • Brandwond, huidwond, bloeding, neusbloeding
  • Hoofdletsel, nek- en wervelletsel
  • Vergiftiging, CO-vergiftiging
  • Ernstige allergie, koorts en koortsstuipen, kortademigheid
  • Letsel aan botten, spieren en gewrichten
  • Tand door de lip, verloren/afgebroken tand
  • Vreemd voorwerp in neus en oor en vuiltje in het oog

TIP: veel ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten van een EHBO-opleiding. Op ZorgWijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus vind je een overzicht met vergoedingen voor EHBO cursus per zorgverzekeraar.

Cursus EHAK

Meer informatie over de cursus kunt u aanvragen bij Piet Pronk via e-mail: cursussen@ehbo-wieringermeer.nl